Author Topic: One ATI card detected as two when two monitors are connected to it  (Read 3322 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wicked

  • Active Member
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 39
    • View Profile
Hi,

I'm test TThrottle 2.10.1 on a system that has one ATI Radeon HD5870 based card installed. It also has two nVidia GeForce GTX285 based cards. Whenever I connect my two monitors to the ATI card, TThrottle incorrectly detects two ATI cards and reports two, almost identical, temperatures in addition to the different nVidia temperatures. If I remove the second monitor (actually move it to one of the nVidia cards) TThrottle detectes correctly only one ATI card.

Here's a log excerpt from TThrottle, when I start it with two monitors connected:

Code: [Select]
29 August 2010 - 14:29:32 Driver installed properly. Driver Version: 2.0

Program version: 2.10 64Bit
Microsoft  (build 7600)

nvidia: found 2 logical devices
nvidia: found 2 physical devices
nvidia: Temperature 64 C, max Temperature 191 C
nvidia: Temperature 74 C, max Temperature 191 C

nvidia: GeForce GTX 285, GeForce GTX 285
Amd/Ati: found 2 devices
Amd/Ati: ASUS EAH5870 Series P (0-2)
29 August 2010 - 14:29:32 AdapterInfo: 0-2, Index: 2, ASUS EAH5870 Series
Pos: 0, Temperature: 90
Amd/Ati: ASUS EAH5870 Series P (1-3)
29 August 2010 - 14:29:32 AdapterInfo: 1-3, Index: 3, ASUS EAH5870 Series
Pos: 1, Temperature: 90

And here's a log excerpt when I start TThrottle with only one monitor connected (simply removed the monitor, no reboot, only restarted TThrottle to make it detect things again):

Code: [Select]
29 August 2010 - 14:40:10 Driver installed properly. Driver Version: 2.0

Program version: 2.10 64Bit
Microsoft  (build 7600)

Language: User: 1035 FIN ,System: 1035 FIN
Language: User: 1033 ENU ,System: 1033 ENU

nvidia: found 2 logical devices
nvidia: found 2 physical devices
nvidia: Temperature 64 C, max Temperature 191 C
nvidia: Temperature 74 C, max Temperature 191 C

nvidia: GeForce GTX 285, GeForce GTX 285
Amd/Ati: found 1 devices
Amd/Ati: ASUS EAH5870 Series P (0-2)
29 August 2010 - 14:40:10 AdapterInfo: 0-2, Index: 2, ASUS EAH5870 Series
Pos: 0, Temperature: 88

Offline Beyond

  • Active Member
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 242
    • View Profile
Re: One ATI card detected as two when two monitors are connected to it
« Reply #1 on: September 01, 2010, 11:59:43 pm »
I wonder if it's is related to this problem:

http://www.efmer.eu/forum_tt/index.php?topic=512.0

Does the ATI temp get reported correctly in BoincTasks or does it show up as the same temp as one of the NVidia cards?

Offline wicked

  • Active Member
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: One ATI card detected as two when two monitors are connected to it
« Reply #2 on: September 04, 2010, 02:23:21 pm »
I wonder if it's is related to this problem:
http://www.efmer.eu/forum_tt/index.php?topic=512.0

Perhaps, but I can only see my ATI temp reported when I hover over the icon. However, I have two nVidia cards and one ATI and ATI one is the last one listed on the gadget.

Does the ATI temp get reported correctly in BoincTasks or does it show up as the same temp as one of the NVidia cards?

Usually yes but looks like BT v0.72 can get confused when an ATI task gets suspended and then resumed. I just saw it reporting my second nVidia temp as the (only) ATI card temp but after a while it corrected itself (maybe after few more suspends/resumes or tasks completing). I also haven't verified if it works correctly when one task uses both nVidia cards (or other way in my other comp that has two ATI cards and only one nVidia).

Offline fred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3450
  • eFMer
    • View Profile
    • Trails
Re: One ATI card detected as two when two monitors are connected to it
« Reply #3 on: September 16, 2010, 10:10:11 am »
Anybody to test the new logging so I can see what is going on.

Offline fred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3450
  • eFMer
    • View Profile
    • Trails
Re: One ATI card detected as two when two monitors are connected to it
« Reply #4 on: September 16, 2010, 01:26:05 pm »
Hi,

I'm test TThrottle 2.10.1 on a system that has one ATI Radeon HD5870 based card installed. It also has two nVidia GeForce GTX285 based cards. Whenever I connect my two monitors to the ATI card, TThrottle incorrectly detects two ATI cards and reports two, almost identical, temperatures in addition to the different nVidia temperatures. If I remove the second monitor (actually move it to one of the nVidia cards) TThrottle detectes correctly only one ATI card.
In 2.2 I added a switch in the tthrottle.xml, set to 1 should get a reading of 1.

<GPU_SETUP>
  <ati_number_gpu> 1 </ati_number_gpu>
<GPU_SETUP>

Offline wicked

  • Active Member
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: One ATI card detected as two when two monitors are connected to it
« Reply #5 on: September 17, 2010, 05:36:56 am »
In 2.2 I added a switch in the tthrottle.xml, set to 1 should get a reading of 1.

Indeed, it does seem to limit TThrottle to only find and report one ATI card. Thanks!