Author Topic: AMD card testing  (Read 11781 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline efmer

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Boinc
AMD card testing
« on: June 21, 2009, 05:16:15 pm »
Add AMD/ATI graphic card support.
I have a card but for now I don't get it working, will try another machine.
Did that, had  ??? as complete system crash, downloaded the latest version same problem. Looks as if a 32 bit driver is installed on a 64 bit system. >:(
In a couple of days I try another computer... :-\

Originally posted by Corsair

New ATI Catalist driver for XP, Vista and 7 (x86 & x64) has recently released around 17, 18 June.

and as you say driver x86 for os x86 and driver x64 for os x64, otherwise blue screens, crashes, etc.
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/Pages/desktop-graphics.aspx

good luck, Carmelo  ;)
« Last Edit: June 21, 2009, 05:30:46 pm by efmer »

Offline efmer

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Boinc
Re: AMD card testing
« Reply #1 on: June 21, 2009, 05:16:58 pm »
New ATI Catalist driver for XP, Vista and 7 (x86 & x64) has recently released around 17, 18 June.
and as you say driver x86 for os x86 and driver x64 for os x64, otherwise blue screens, crashes, etc.
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/Pages/desktop-graphics.aspx
good luck, Carmelo  ;)
That's the one I downloaded. But there was another GPU Card in the system from NVidia, I don't know if that works.
I will made a test version to check out if we can read your card. http://www.efmer.eu/download/boinc/test/TThrottle_1_6_2_3.zip
Send met the part of the log starting with AMD ATI:     .... until Vender ID
« Last Edit: June 21, 2009, 05:34:45 pm by efmer »

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #2 on: June 21, 2009, 05:54:31 pm »
New ATI Catalist driver for XP, Vista and 7 (x86 & x64) has recently released around 17, 18 June.
and as you say driver x86 for os x86 and driver x64 for os x64, otherwise blue screens, crashes, etc.
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/Pages/desktop-graphics.aspx
good luck, Carmelo  ;)
That's the one I downloaded. But there was another GPU Card in the system from NVidia, I don't know if that works.
I will made a test version to check out if we can read your card. http://www.efmer.eu/download/boinc/test/TThrottle_1_6_2_3.zip
Send met the part of the log starting with AMD ATI:     .... until Vender ID
Hi Fred,
 here is the log for x86 in laptop one ATI Mobility Radeon Xpress 200 (little old)
AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
ADL_OK != ADL_Err, displays:3
Display: 1

In next thread I'll send you the x64 in a newer ATI.
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #3 on: June 21, 2009, 06:03:47 pm »
Hi Fred,

some misterious screen blinking at the start of the program, here is the log:
ATI Radeon HD 3800 Series, driver version 9.6

AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
ADL_OK != ADL_Err, displays:6
Display: 3

Cheers, Carmelo.
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #4 on: June 21, 2009, 06:11:27 pm »
That's the one I downloaded. But there was another GPU Card in the system from NVidia, I don't know if that works.

I've seen a lot of problems in my machines and another machines with
the graphic card if it's exchanged from ATI to NVidia or viceversa (most
of the times when exchanging from NVidia to ATI, that the NVidia left a
lot of shit in the O.S.) and the previous drivers are not completely
removed from the system before setup the new GPU.

something very strange when sometimes there is no problem for exchanging
the whole MOBO, memory and Processor in a PC and the computer starts
normally or only with an initial crash but recovered in the 2nd boot and solved
with the install of the new MOBO drivers, look like that the graphic cards are
more suspicious.

Good Luck, Carmelo.  :D
« Last Edit: June 22, 2009, 02:11:09 pm by Corsair »
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.

Offline efmer

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Boinc
Re: AMD card testing
« Reply #5 on: June 21, 2009, 06:34:58 pm »
Hi Fred,

some misterious screen blinking at the start of the program, here is the log:
ATI Radeon HD 3800 Series, driver version 9.6

AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
ADL_OK != ADL_Err, displays:6
Display: 3

Cheers, Carmelo.
Looks good, I will make a more complete version to read the temperature .
Maybe tomorrow, but it may take longer

Offline fred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3366
  • eFMer
    • View Profile
    • Trails
Re: AMD card testing
« Reply #6 on: June 22, 2009, 09:27:55 am »

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #7 on: June 22, 2009, 11:37:11 am »
A new one with more info for me.
http://www.efmer.eu/download/boinc/test/TThrottle_1_6_2_4_1.zip

Hi Fred,
the logs of the two computers with ATI/AMD GPU Cards:

ATI Raden Xpress 2000, driver version 9.3 (latest for old models)
windows xp pro sp3 x86

AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
Amd/Ati: found 1 devices
Amd/Ati: ATI MOBILITY RADEON XPRESS 200 P
22 June 2009 - 13:23:07 AdapterInfo: 0, AdapterIndex: 0, ATI MOBILITY RADEON XPRESS 20022 June 2009 - 13:23:07 Pos: 559368371, Temperature: 4641968


ATI Radeon HD 3800 Series, driver version 9.6
windows xp pr sp2 x64

AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
Amd/Ati: found 1 devices
Amd/Ati: ATI Radeon HD 3800 Series  P
22 June 2009 - 13:27:25 AdapterInfo: 0, AdapterIndex: 0, ATI Radeon HD 3800 Series 22 June 2009 - 13:27:25 Pos: 30740832, Temperature: 30740384

Carmelo.
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #8 on: June 22, 2009, 02:16:09 pm »
Hi Fred,

I hope that the temperature read won't be real  ;D ;D ;D ;D
GPU & PC melt, finger burnt and eyes blind  ;D ;D ;D ;D  ;)
« Last Edit: June 22, 2009, 02:17:47 pm by Corsair »
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.

Offline fred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3366
  • eFMer
    • View Profile
    • Trails
Re: AMD card testing
« Reply #9 on: June 22, 2009, 02:42:41 pm »
Hi Fred,

I hope that the temperature read won't be real  ;D ;D ;D ;D
GPU & PC melt, finger burnt and eyes blind  ;D ;D ;D ;D  ;)
Yes, but we are one step further... The card detection works, this looks like a small problem.
http://www.efmer.eu/download/boinc/test/TThrottle_1_6_2_4_2.zip Small Indeed

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #10 on: June 22, 2009, 02:58:35 pm »
these are the logs:

ATI Radeon Xpress 2000, driver version 9.3 (latest for old models)
windows xp pro sp3 x86

AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
Amd/Ati: found 1 devices
Amd/Ati: ATI MOBILITY RADEON XPRESS 200 P
22 June 2009 - 16:49:08 AdapterInfo: 0, AdapterIndex: 0, ATI MOBILITY RADEON XPRESS 200
Pos: 0, Temperature: 2088803480

ATI Radeon HD 3800 Series, driver version 9.6
windows xp pr sp2 x64

AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
Amd/Ati: found 1 devices
Amd/Ati: ATI Radeon HD 3800 Series  P
22 June 2009 - 16:55:54 AdapterInfo: 0, AdapterIndex: 0, ATI Radeon HD 3800 Series
Pos: 0, Temperature: 54000
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.

Offline Soulmech

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #11 on: June 22, 2009, 03:03:40 pm »
Here's what I see for my card.

AMD ATI:
AMD test loggingTry to load Library: atiadlxx.dll
Dll loaded
NULL != ADL_Adapter_NumberOfAdapters_Get
Number of adapters: 2
NULL != ADL_Adapter_AdapterInfo_Get
AdapterActive: 0
Amd/Ati: found 1 devices
Amd/Ati: ATI Radeon X1200 Series  P
22 June 2009 - 10:02:30 AdapterInfo: 0, AdapterIndex: 0, ATI Radeon X1200 Series
Pos: 0, Temperature: 0

Offline fred

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3366
  • eFMer
    • View Profile
    • Trails
Re: AMD card testing
« Reply #12 on: June 22, 2009, 03:04:56 pm »
these are the logs:

22 June 2009 - 16:49:08 AdapterInfo: 0, AdapterIndex: 0, ATI MOBILITY RADEON XPRESS 200
Pos: 0, Temperature: 2088803480


22 June 2009 - 16:55:54 AdapterInfo: 0, AdapterIndex: 0, ATI Radeon HD 3800 Series
Pos: 0, Temperature: 54000

As the temperature is in millidegrees ;D, the second with 54C could be correct. But we need some more computers to test this

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #13 on: June 22, 2009, 03:10:01 pm »
these are the logs:

ATI MOBILITY RADEON XPRESS 200 Pos: 0, Temperature: 2088803480

As the temperature is in millidegrees ;D, the second with 54C could be correct. But we need some more computers to test this

Aaaaaaaaaaaarghhhhhh, heart attack my laptop GPU is running at 2.088.803 deg Celsius, I can not resist any.. more my fingers are mel...t..i..n..g.

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;)
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.

Offline Corsair

  • Tester
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: AMD card testing
« Reply #14 on: June 22, 2009, 03:31:36 pm »
these are the reading from the HWMonitor at that time in the laptop.

how could I insert a picture ?? and formats allowed??

it is a little bit long:

CPUID Hardware Monitor 1.1.4.0
-----------------------------------------------------
Mainboard Vendor   Hewlett-Packard
Mainboard Model      308B (0xDD - 0x21D0)
-----------------------------------------------------
Analog Device ADM1021 hardware monitor

Temperature sensor 0   56C (132F) [0x38] (Local)
Temperature sensor 1   75C (166F) [0x4B] (Remote 1)
-----------------------------------------------------
ACPI hardware monitor

Temperature sensor 0   70C (157F) [0xD68] (TZ1_)
Temperature sensor 1   56C (132F) [0xCDC] (TZ2_)
Temperature sensor 2   28C (82F) [0xBC4] (TZ3_)
Temperature sensor 3   80C (175F) [0xDCC] (TZ4_)
-----------------------------------------------------
Display API(s)
------------------------------------------------------------------------------
ATI direct I/O API
ATI OD5 display API

Display Adapter(s)
------------------------------------------------------------------------------
Device number      0
Name         ATI MOBILITY RADEON XPRESS 200
Vendor ID      0x1002 (0x103C)
Model ID      0x5955 (0x308B)
Revision ID      0x0
« Last Edit: June 23, 2009, 09:31:50 am by Corsair »
over the sailors' grave doesn't grove grass.

Corsair.